Açıklaması yangın kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere bakılırsa değanlayışebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Paslanmaz Yangın Bapları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları prestij ve peklik ciğerin tercih edilir.

Ekseriyetle pencerelerin, balkonların yahut belirlenmiş çıkış noktalarının doğruında bulunurlar ve kişilerin binaya yine girmeden dayanak seviyesine emin bir şekilde ulaşmalarını sağlamlarlar.

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat eminği sağlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yangın merdiven kapkaloriın en bariz özelliklerinden bir başkası bile güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında tabaka merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, yükselmekını etkileyen bir başka faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara akla yatkın olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları dolu ölümlü topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlenme yaptığı mehabetli binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.

Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve yaradılıştanında hiçbir yerıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 zaman dayanıklı örek ve en az 90 dakika dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile özge taksimmlerden ayrılır.

ölçün bir acil çıkış kapısı çoklukla 2000 TL ile 4000 TL ortada değişen bir fiyata malik olmaktadır. Ancak, bapnın yangına dayanıklılığı, malzeme kalitesi, boyutu ve sair özellikleri kabilinden faktörler fiyatı etkisinde bırakır.

Paslanmaz çelik, normal çelikten elan güçlü mukavemet ve korozyona dayanıklılık katkısızlar ve bu nedenle yangın kapısı özümlemeında tercih edilen bir malzemedir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin iklim ve atmosfer şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde tek kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu yangın kapısı merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten elan az tercih edilmesinin sebebi insanların inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri yahut balans kaybı kabilinden şeyler evetşayabilmeleridir.

Yangın kapılarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Report this wiki page